KNCV presents: Carbon Café: CO2 en klimaat met CCS en CCU? (22 november 2018)

De KNCV organiseert verscheidene evenementen door het jaar heen en kan ook op andere manieren voor studenten effectief zijn zoals door CV checks. Lees hier over het komende evenement, Carbon Café!

De Nederlandse klimaatwet stelt als doel om in 2030 49% minder en in 2050 95% minder CO2 emissies te hebben. Minister Wiebes van Economische zaken en Klimaat is daarom op tonnenjacht en zoekende naar nieuwe manieren om CO2 emissies te reduceren. Carbon Capture Storage and Utilisation (CCS en CCU) zijn twee belangrijke concepten in de discussie van het klimaatakkoord dat Nederland momenteel opstelt. Hierbij wordt CO2 afgevangen, getransporteerd en opgeslagen dan wel opgewerkt.

 

Namens de CMG (Chemie Maatschappij Groep) en Jong KNCV nodigen wij je uit om de discussie bij te wonen tijdens ons evenement het ‘Carbon Café’. Het doel van de avond is om de stand van zaken met betrekking op CCS en CCU te verhelderen en om te leren hoe jonge chemici bij kunnen dragen om de industrie klimaat neutraal te maken. Het evenement vindt plaats op donderdag avond 22 november van 18.30-20.00 uur te Mammoni Utrecht (Mariaplaats 14).

 

Op de website vind je meer informatie over het programma.