Patent Engineer bij Patentwerk

https://www.patentwerk.nl/vacatures/patent-engineer-octrooigemachtigde-in-opleiding/

Als octrooigemachtigde (Patent Engineer) ben je een sparringpartner voor uitvinders, de schakel tussen een technische uitvinding en bescherming. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het opstellen en tot verlening brengen van octrooiaanvragen, waarbij je uitvindingen binnen wettelijk gestelde kaders optimaal verwoordt, beschrijft en beschermt. Onze brede klantenkring varieert van de uitvinder-om-de-hoek en het midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde multinationals en investeerders. Je staat in direct contact met de opdrachtgever, waarbij je voorziet in gedegen strategisch advies. Tevens treed je op als vertegenwoordiger van de opdrachtgever tegenover het Octrooicentrum Nederland en het Europees Octrooibureau.

De functie is intellectueel uitdagend en in de praktijk is geen enkele dag hetzelfde. De uitvindingen waar je aan werkt behoren tot de nieuwste technische innovaties op diverse technische vakgebieden. De titels Nederlands octrooigemachtigde en Europees octrooigemachtigde (European Patent Attorney) zijn wettelijk beschermd. Om die titels te bemachtigen ga je zodra je bij ons in dienst bent de meerjarige beroepsopleiding tot Nederlands en daarna tot Europees octrooigemachtigde volgen. Meer info over de Nederlandse opleiding vind je hier en over de Europese opleiding vind je hier.

Je wordt tijdens je opleidingsperiode begeleid door ervaren octrooigemachtigden bij ons op kantoor, waarbij je meewerkt in innovatieve en hightech projecten, om zo de kennis uit de opleiding meteen in de dagelijkse praktijk toe te passen. Zo investeren wij samen in jouw en onze toekomst en kun je na het behalen van de opleiding snel zelfstandig aan de slag.

Als Patent Engineer:

  • Beschik je over uitstekende vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, in zowel woord als geschrift;
  • Ben je bereid een beroepsopleiding te volgen om je te bekwamen in diverse vakinhoudelijke vaardigheden, waaronder octrooirechtelijke wet- en regelgeving.  

Wij bieden:

  •  Uitdagend en interessant werk voor zowel nationale als internationale opdrachtgevers;
  • Volledige betaling van de te volgen opleidingen, waarbij de studiedagen grotendeels onder werktijd plaatsvinden;
  • Uiteraard een goed arbeidsvoorwaardenpakket met aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vrij opneembare vakantiedagen en een vast contract;
  • Een open en informele werksfeer in een groeiend en enthousiast team;
  • Wanneer weer mogelijk op donderdag een klein borreltje in onze borrelkelder of -tuin;
  • Jaarlijks bedrijfsuitje, waar we nog niet teveel over kunnen zeggen;
  • Andere activiteiten, zoals een uitgebreide kerstlunch buiten kantoor.

 Kortom, ben jij die analytische, leergierige, en sociale duizendpoot.…. en wil je jouw kennis en skills inzetten om andere technici te helpen om hun technische innovaties te beschermen? Kom dan kennismaken met Patentwerk!